Homepage

Openingsuren OCMW
In juli en augustus is het OCMW geopend van 7u30 tot 13u30

U kunt ons ook bereiken:

Alexandr Martinov © Creative CommonsOpening van een Energieloket


Om inwoners van Molenbeek te helpen die moeilijkheden hebben om hun energiefactuur te betalen, opent het OCMW op 1 juli 2022 een Energieloket.

Meer info

 

 

OCMW boekhandel Verdeling van nieuwe boeken


Als OCMW-cliënt kan u gratis een boek bestellen. Er is voor ieder wat wils: schoolboeken, didactische boeken en leesboeken. 

Maak uw keuze uit onze catalogus en laat u meeslepen door een spannend verhaal!

 

 

MenstruatiearmoedeStrijd tegen menstruatiearmoede


Hoewel menstruatieproducten een eerste levensbehoefte zijn, vormen ze voor veel vrouwen nog een grote kost en dan vooral voor vrouwen in armoede. 
Om de toegang tot menstruatieproducten te vergemakkelijken, lanceerden we een aantal weken geleden een uitdeelcampagne op initiatief van de Voorzitster van het OCMW, mevrouw Gérardine Bastin.

Naar aanleiding van de campagne kunnen vrouwen die steun ontvangen van het OCMW (leefloon, equivalent leefloon of dringende medische hulp) voortaan één keer per maand gratis maandverband halen bij de sociale kruidenier Amphora dankzij de materiële steun van het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (FEAD).

 

Oekraïense vlagSpreekt u Oekraïens of Russisch? 
 

Het OCMW van Molenbeek is op zoek naar personen die Oekraïens of Russisch spreken om zo de communicatie met Oekraïense burgers in de gemeente te vergemakkelijken.

Als u zich hiervoor wilt opgeven en zich enkele uurtjes kunt vrijmaken, neem dan contact op met ons op 02/412.53.80 of via e-mail: coordinationsociale@cpas1080.brussels

Alvast bedankt!

 

Oekraïense vlagСоціальна допомога особам

Oekraïense vluchtelingen

De POD Maatschappelijke Integratie heeft een informatiebrochure gepubliceerd over de maatschappelijke hulp voor begunstigden van het statuut van tijdelijke bescherming. Aarzel niet om de brochure te downloaden. Ze bevat zeer nuttige informatie voor Oekraïense vluchtelingen die net zijn aangekomen in België: https://www.mi-is.be/nl/studies-publicaties-statistieken/maatschappelijke-hulp-voor-de-begunstigden-van-het-statuut-van

De federale overheid geeft op deze website ook een overzicht van de verschillende soorten ondersteuning voor Oekraïners in België: https://info-ukraine.be/nl/ondersteuning-belgie

De gemeente Molenbeek is solidair met Oekraïne via haar ondersteuningsplatform Solidarité 1080 Solidariteithttps://www.molenbeek.irisnet.be/nl/ik-leef/sociaal-gezondheid/sociaal/solidariteit-1080-oekraine?set_language=nl

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by Paradigm - Disclaimer