Rust- en verzorgingstehuis Residentie Arcadia

Praktische informatie:

 • Voor informatie gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de Residentie Arcadia
 • Bezoek van 11.00 tot 20.00 uur
 • Ferdinand Elbersstraat 20 (situering)
  1080 Sint-Jans-Molenbeek
  Tel.: 02/481.99.00
  Fax: 02/468.12.30
 • Website: www.residentie-arcadia.be
 • De Residentie Arcadia is erkend en gesubsidieerd door IRISCARE (erkenningsnummers: CA 476 MRPA en VS/BRU/125 MRS)

Voorgevel rusthuis

De Residentie Arcadia is het rust- en verzorgingstehuis van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek. Het onthaalt ouderen - alleenstaanden of koppels, validen, semi-validen of invaliden - van wie de sociale situatie of gezondheidstoestand het niet meer toestaat om nog thuis te wonen in aanvaardbare omstandigheden. De zeer comfortabele kamers van één of twee bedden zijn aangepast aan alle gezondheidstoestanden. In totaal zijn er 187 bedden beschikbaar. De Residentie blijft moderniseren, met onder meer een volledig vernieuwde keuken en een nieuwe cafetaria. Het rusthuis ligt in een rustige omgeving met binnen- en buitentuinen en terrassen die uitnodigen tot rust en ontspanning.

De verschillende diensten van het rusthuis dragen bij tot de basisbehoeften en het welzijn en comfort van de bewoners met respect voor hun waardigheid en hun zelfstandigheid. Een multidisciplinair team omkadert de bewoners. De medische zorgen worden verstrekt door de huisarts van de bewoner of door een arts die verbonden is aan het rusthuis. Verpleegkundigen en verzorgend personeel zijn 24 uur op 24 aanwezig. Dit dynamisch team wordt vervolledigd door kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, maatschappelijk werkers en een animatieploeg.

De bewoners worden in het rusthuis opgenomen nadat een maatschappelijk werker de aanvraag heeft onderzocht en het bevoegde Bijzonder Comité een gunstige beslissing heeft genomen.

We organiseren regelmatig groepsactiviteiten voor onze residenten, zowel binnen als buiten de Residentie Arcadia. Het koor, guinguette, museumbezoek, enz.: het is met plezier dat onze residenten deelnemen aan deze verschillende activiteiten die kleur geven aan hun dagelijks leven. 

Meer informatie over de animatie en activiteiten in het rusthuis.

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by Paradigm - Disclaimer