Uitwisselingsdag kinderarmoede

 

Sleutelwoorden project Pro-Kids

Het OCMW organiseerde op maandag 20 april 2015 een uitwisselingsdag over kinderarmoede. Deze dag vond plaats in het kader van het project Pro-Kids Molenbeek, dat op stapel werd gezet om te sensibiliseren rond kinderrechten en te informeren over de noden en over bestaande en toekomstige acties.

 

Het publiek bestond uit professionelen van verschillende Molenbeekse verenigingen die betrokken zijn bij het zorgnetwerk voor kinderen en uit maatschappelijk werkers van het OCMW. In de voormiddag waren er presentaties van enkele sociale diensten van het OCMW, waaronder de algemene sociale dienst en de dienst Schuldbemiddeling en –beheer. Ook een aantal diensten die gespecialiseerd zijn in kinderwelzijn stelden zich voor: het Office National de L’Enfance, Brede School Molenbeek, de Jeugddienst, de Service d’Aide à la Jeunesse en de vzw Bestrijding van de Sociale Uitsluiting. De namiddag was gewijd aan workshops waarin beroepspraktijken werden uitgewisseld en waarin de deelnemers discussieerden over praktijkgevallen die te maken hebben met kinderarmoede.

Het doel van deze dag was om verschillende actoren die betrokken zijn bij het zorgnetwerk voor kinderen in Molenbeek te ontmoeten en te leren kennen en om samenwerkingsverbanden op te zetten.
 

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by Paradigm - Disclaimer