Ondertekening samenwerkingsprotocol verdwijning senioren

Verdwijningen van bejaarden, een gedeelde zorg… We zijn er dan ook trots op dat het rust- en verzorgingstehuis van het OCMW van Molenbeek, de Residentie Arcadia, deel uitmaakt van de instellingen die deelnemen aan het samenwerkingsprotocol tussen politie en parket bij de verdwijning van senioren met dementie.

Dit protocol moet ertoe bijdragen dat de betrokken partijen sneller en professioneler kunnen optreden bij een onrustwekkende verdwijning en in het bijzonder bij de verdwijning van personen met dementie.
Dankzij dit protocol zullen de politiediensten, via de aangereikte informatie, sneller opsporingen kunnen verrichten in samenwerking met alle betrokken partijen.

Een van de documenten die opgesteld werden met het oog op een efficiëntere opsporing, is een individuele fiche per rusthuisbewoner met alle relevante informatie over de te ondernemen stappen voor de opsporing van een vermist persoon.

De Residentie Arcadia heeft deze fiches al opgesteld. Het verzorgend personeel zal nu een opleiding krijgen waarin ze zullen leren wat ze precies moeten doen bij een verdwijning.
 

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by Paradigm - Disclaimer