Minister Alain Maron bezoekt de Sociale Serviceflats en het ontmoetingscentrum Lemaire

Op donderdag 2 februari bezocht Brussels minister Alain Maron, bevoegd voor gezondheid en welzijn in de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, de nieuwe Sociale Serviceflats Lemaire, samen met vertegenwoordigers van Iriscare, het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn, het OCMW en Molenbeekse Woningen.

Deze nieuwe Sociale Serviceflats bieden sociale huisvesting aan tegen een betaalbare prijs. Er zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week begeleiders aanwezig om de senioren (van 60 jaar of ouder) die er wonen te helpen. Van maandag tot vrijdag is er ook elke voormiddag een maatschappelijk werker aanwezig.
In dit gloednieuwe gebouw bevindt zich ook het ontmoetingscentrum Lemaire van het OCMW. Hier worden niet enkel warme maaltijden aangeboden, maar ook verschillende activiteiten en diensten (linnendienst, podoloog, kapper, enz.) voor de bewoners van de serviceflats en voor alle inwoners van de wijk van 60 jaar en ouder.

Een bewoonster van een van de serviceflats toonde met grote fierheid haar appartement. Ze vindt het heel fijn om een eigen flat te hebben en daarnaast geniet ze van de sociale contacten met haar buren en de begeleiders.

Meer info over het ontmoetingscentrum Lemaire
Meer info over de Sociale Serviceflats: https://youtu.be/3NXNiIzO8L4

* Een initiatief van het OCMW van Molenbeek en Molenbeekse Woningen met de steun van IRISCARE en de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij.

 

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by Paradigm - Disclaimer