Het centrum voor vaardigheden Schols

Een belangrijk project voor Sint-Jans-Molenbeek wordt voortgezet: op 22 februari ondertekenden burgemeester Catherine Moureaux en de voorzitster van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek, Gérardine Bastin, een erfpachtovereenkomst. Zo beschikt het OCMW gedurende 27 jaar over een nieuw gebouw van meer dan 1.500 m².

Gebouw ScholsHet gebouw is gelegen in de Scholsstraat 4, op een steenworp van het metrostation van Osseghem, tussen de Gentsesteenweg en de Brigade Pironlaan. Het moet het centrum voor vaardigheden worden van het OCMW voor socio-professionele inschakeling, opleiding en tewerkstelling van zijn doelgroep.

Er zijn al renovatiewerken uitgevoerd dankzij subsidies die de gemeente ontving in het kader van het gewestelijk programma Stedenbeleid. Belangrijke technische werken vinden nu plaats.

De OCMW-diensten bevoegd voor sociale en professionele inschakeling zullen zich er vestigen. Het Scholscentrum geeft dan een nieuwe dimensie aan activiteiten zoals het vaststellen van een beroepsproject, het leren van talen, het volgen van studerende jongeren, onderzoek en begeleiding naar werk, en niet te vergeten het volgen van jongeren in grote moeilijkheden (NEETS).


Maar dat is nog niet alles! Ook opleidingscursussen, workshops voor het vinden van werk, samenwerking met andere actoren op het gebied van inschakeling en opleiding, evenals educatieve workshops (collectief of gepersonaliseerd) komen aan bod.

Het centrum voor vaardigheden Schols zal dus een mooie, actieve en dynamische springplank naar werkgelegenheid zijn. 
De opening is voor dit jaar gepland.

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by Paradigm - Disclaimer