Welkom op de website van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek

Openingsuren OCMW

Het OCMW is geopend van 8u tot 12u en van 12u45 tot 16u

U kunt ons ook bereiken:

Video: Dringende medische hulp

Afbeelding video DMHTer gelegenheid van de Europese week van de Volksgezondheid stellen we graag de video over onze dienst Dringende Medische Hulp aan u voor.

Ontdek de werking van deze dienst die bijstand kan verlenen aan personen die onwettig in ons land verblijven.

********

Video: 
algemene voorstelling van het OCMW

Mme Bastin_sep22.jpgAltijd al willen weten hoe een OCMW werkt? Ontdek de werking van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek!

Via verschillende video’s stellen we u een hele reeks diensten voor die we aanbieden aan het publiek.

Ontdek hier exclusief de eerste video: de algemene voorstelling van het OCMW, met uitleg van onze voorzitster mevrouw Gérardine Bastin.

Inhuldiging van het nieuwe competentiecentrum van het OCMW

Inauguration Schols 1.JPGOp woensdag 15 februari vond de officiële inhuldiging plaats van het nieuwe competentiecentrum voor de socioprofessionele inschakeling van het publiek van het OCMW.

Na toespraken van minister Karine Lalieux, burgemeester Catherine Moureaux, Voorzitster Gérardine Bastin en de Secretaris-Generaal van het OCMW, de heer Rozen, konden de genodigden de nieuwe lokalen van dit gloednieuwe gebouw bezichtigen. Naast de lichtrijke kantoorruimtes voor de werknemers van de diensten voor socioprofessionele inschakeling, zullen individuele permanentielokalen en opleidingszalen met moderne IT-toepassingen het mogelijk maken de begunstigden in een aangename omgeving te ontvangen.

In het competentiecentrum Schols zijn de volgende diensten aanwezig:

  • de cel Studies, die de studenten onder de begunstigden ondersteunt bij hun studietraject;
  • de cel Projectfacilitatoren, die de gebruikers bijstaat bij de opbouw van hun beroepsproject en bij de erkenning en ontwikkeling van hun vaardigheden;
  • de dienst Werk, die gebruikers voorbereidt op het actief zoeken naar werk.

Het OCMW kan dit gebouw gebruiken om er een proactief inschakelingsbeleid te voeren dankzij de subsidies die de gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft gekregen in het kader van het programma voor Stadsbeleid gericht op projecten voor de opvang van kwetsbare doelgroepen.

Minister Alain Maron bezoekt de Sociale Serviceflats en het ontmoetingscentrum Lemaire

IMG_1.jpgOp donderdag 2 februari bezocht Brussels minister Alain Maron, bevoegd voor gezondheid en welzijn in de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, de nieuwe Sociale Serviceflats Lemaire, samen met vertegenwoordigers van Iriscare, het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn, het OCMW en Molenbeekse Woningen.

Deze nieuwe Sociale Serviceflats bieden sociale huisvesting aan tegen een betaalbare prijs. Er zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week begeleiders aanwezig om de senioren (van 60 jaar of ouder) die er wonen te helpen. Van maandag tot vrijdag is er ook elke voormiddag een maatschappelijk werker aanwezig.
In dit gloednieuwe gebouw bevindt zich ook het ontmoetingscentrum Lemaire van het OCMW. Hier worden niet enkel warme maaltijden aangeboden, maar ook verschillende activiteiten en diensten (linnendienst, podoloog, kapper, enz.) voor de bewoners van de serviceflats en voor alle inwoners van de wijk van 60 jaar en ouder.

IMG_2.JPGEen bewoonster van een van de serviceflats toonde met grote fierheid haar appartement. Ze vindt het heel fijn om een eigen flat te hebben en daarnaast geniet ze van de sociale contacten met haar buren en de begeleiders.

Meer info over het ontmoetingscentrum Lemaire
Meer info over de Sociale Serviceflats: https://youtu.be/3NXNiIzO8L4

* Een initiatief van het OCMW van Molenbeek en Molenbeekse Woningen met de steun van IRISCARE en de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij.

Hulp bij het betalen van uw energiefactuur

U heeft het moeilijk om uw energiefacturen te betalen? Daar bestaan oplossingen voor:

Alexandr Martinov © Creative Commons

- Het OCMW heeft een Energieloket geopend voor burgers die geen leefloon krijgen maar die wel hulp kunnen krijgen om hun energiefactuur te betalen.
Contact: 02/412.47.86 - guichetenergie@cpas1080.brussels
- U heeft een ingebrekestelling gekregen? In dit geval kunt u het statuut van beschermde klant aanvragen (= sociaal tarief). Hiervoor contacteert u:

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by Paradigm - Disclaimer