Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home / Werken bij het OCMW / Ergotherapeut (m/v)
Document acties

Ergotherapeut (m/v)

SolliciteerHet OCMW van Sint-Jans-Molenbeek is op zoek naar een:

Ergotherapeut (m/v)

voor zijn rust- en verzorgingstehuis “Residentie Arcadia”

Residentie Arcadia is een openbaar rust- en verzorgingstehuis (RVT) met 186 bedden gelegen in een residentiële buurt. Om te kunnen waken over het welzijn van haar bewoners is de Residentie Arcadia onder ander samengesteld uit verplegend en logistiek personeel, een animatieteam, maar ook door een team van paramedici, hetzij kinesisten en ergotherapeuten.

Binnen het team van de paramedicus, staat u als ergotherapeut mee in voor de begeleiding van de senioren met fysieke en psychische stoornissen met als doel het handhaven of vergroten van hun autonomie in de handelingen van het dagelijks leven.

Belangrijkste opdrachten :

 • Bij de toelating van een nieuwe bewoner, dient u een actieplan te ontwikkelen met als doelstelling “het verbeteren en behouden van de autonomie van de senioren en dit op basis van de medische geschiedenis en de ergo diagnose (gerealiseerd met behulp van de conventionele hulpmiddelen van het type MMS en GDS).
 • De autonomie van de bejaarde persoon behouden en stimuleren via diverse acties die de realisatie van het individueel levensproject mogelijk maken
 • De bejaarde personen maximaal stimuleren zodat zij hun handelingen van het dagelijkse leven kunnen blijven uitvoeren of herstellen (maaltijden, verplaatsingen, menselijke contacten, etc.)
 • Therapeutische workshops organiseren en animeren, individueel of in groep
 • Een coherente therapeutische lijn volgen in overleg met de andere paramedici

Profiel:

 • U hebt een graduaat/bachelor in ergotherapie
 • U bent empathisch en hebt een grote luisterbereidheid zowel t.o.v. de bejaarde personen als van hun familie
 • U hebt een scherp gevoel voor observatie
 • U bezit teamspirit en stemt uw communicatie af op uw gesprekspartners en op elke situatie
 • U pakt uw functie creatief en flexibel aan
 • U hebt een goede kennis van het Frans en het Nederlands

Wij bieden:

Een voltijds vervangingscontract, een aantrekkelijk verlofkapitaal, doorlopende professionele vormingen, een automatische en reële tweejaarlijkse weddeverhoging, erkenning van verworven professionele ervaring (publiek en/of privé), tweetaligheidspremie, gemakkelijke bereikbaarheid met het openbaar vervoer en met de wagen (ring-uitrit Dilbeek), terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, mogelijkheid tot vaste benoeming.

Geinteresseerd?

Stuur ons uw kandidatuur (CV en motivatiebrief) via ons rekruteringsformulier of per post naar volgend adres: OCMW Sint-Jans-Molenbeek, Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 te 1080 Brussel, Referentie 16015 - ERGO.

Voor bijkomende inlichtingen over de functie, kan u terecht op de dienst Human Resources op het nummer 02/412.53.99 of per mail : hrm1080@publilink.be.

Solliciteer

© OCMW van Sint-Jans-Molenbeek - Alphonse Vandenpeereboomstraat 14 - 1080 Brussel
Tel.: 02/412.53.11 - E-mail: cpas.ocmw.1080@molenbeek.irisnet.be

Created and hosted by CIBG - Disclaimer